Семінаристи

Ісус Христос мовив:

"Жнива великі, та робітників мало.
Просіть, отже, Господаря жнив, щоб вислав робітників на Свої жнива"
(Мт 9, 37-38).

Семінарист це людина котра відчула у собі Божий голос – покликання до священнства. Коли хлопець приходить до семінарії, то ціль з якою він приходить сюди, є наступною: щоб як найкраще відкрити це покликання і за допомогою настоятелів реалізувати його як найкраще.  Священство це один із трьох видів покликання яке приготував для нас Господь, крім цього ще є покликання до життя у  подружньому житті і покликання до житття у самотності. Це покликання які допомагають зреалізувати найбільшу ціль кожного християнина – вічне життя.

Коли семінарист приходить у семінарію то етап свого розпізнавання покликання він розпочинає зі вступного року, який триває один рік. На цьому році студент, не має багато науки, але є трошки більше праці, як розвиває у молодої особи Духа працьовитості.

Наступний етап який мусить пройти семінарист, це є 2 роки поглиблення філософії Підчас цього навчання студент опановує такі науки як: Філософія релігії, Філософія Бога, Філософія природи, Історія філософії, а також Антропологія. Після двох років навчання філософії (і не тільки), наступає період (4 роки) вивчення теології. Семінаристи вивчають: Теологію пасторальну, Теологію догматичну, Теологію моральну, Теологію фундаментальну і т.д.

На третьому році навчання семінаристи приймають першу послугу – лекторат.

Лекторат – дає можливість читати Святе письмо, під час Літургії. На четвертому році послуга – аколітат. Аколіта може під час Літургії роздавати Святе Причастя, також може посвячувати страви на Великодні свята. Після закінчення реколекції перед адвентом семіниристи (V іVI року) приймають кандидатуру до дияконату і священства.

На кінець пятого року – дияконат, а на кінець шостого року – священичі свячення.

І сьогодні світ потребує свідків пастирської любові Господа нашого Ісуса Христа, котрі б відповідаючи на Його покликання несли людям Добру Новину про Спасіння.

 
Пастирі Архидієцезії

Його Преосвященство
Мечислав Мокшицький
Архієпископ Митрополит
Львівський

* * *
Його Еміненція
Архієпископ сеньйор
Кардинал Мар’ян Яворський

* * *
Його Преосвященство
Єпископ Леон Малий

Його Преосвященство
Єпископ Едвард Кава

 
Часопис

 
В обєктиві
b3.jpg