Бібліотека

Бібліотека ВДС в Брюховичах практично почалась формуватись в 1997 році, враз з реконструкцією приміщень колишнього санаторію для потреб Вищої Духовної Семінарії Латинського Обряду. В основу семінарійної бібліотеки лягла Катедральна Бібліотека о. єпископа Рафала Керніцкого та збірки книг багатьох інших доброчинців. Протягом усього цього часу ведеться регуляре комплектування бібліотеки найновішою філосовською та богословською літературою, українською, російською, польською та ін. мовами.

Перлиною бібліотечних зібрань є стародруки (з богословя та фолософії) датовані XVIII - XIX ст., що перейшли у спадок від Катердральної бібліотеки.

Ведеться активна співпраця з усіма бібліотеками Львова, серед котирх варто перечислити: Обласна Наукова Бібліотека, Центральна Міська Бібліотека, Бібліотека Історичного Музею, Бібліотека УКУ – (обмін літературою), та Бібліотека мистецтв.

За ініціативою п. Христини Потикевич – бібліотекаря, семінаристи пропедевтичного та першого курсів регулярно беруть участь в зустрічах з письменниками та читацьких конференціях у Центральній бібліотеці ім. Лесі Українки. Окрім семінаристів з книжкового фонду бібліотеки користають оо. Василіяни, оо. Паллотини, студенти УКУ та Катехетичного Інституту.

Бібліотечний фонд що нараховує на даний час понад 60 000 примірників є повністю компютеризований. Інформаційно-бібліографічний апарат регулярно поповнюється інформацією про нові надходження. Окрім богословської та філософічної літератури в українській мові, бібліотека може пишатись практично найбільшим каталогом польськомовної богословської літератури на Львівщині. Великий збір літератури також є німецькою та італійською мовами.

 
Пастирі Архидієцезії

Його Преосвященство
Мечислав Мокшицький
Архієпископ Митрополит
Львівський

* * *
Його Еміненція
Архієпископ сеньйор
Кардинал Мар’ян Яворський

* * *
Його Преосвященство
Єпископ Леон Малий

Його Преосвященство
Єпископ Едвард Кава

 
Часопис

 
В обєктиві
1c.jpg